Aseman8 – 2016 – 5 – osakilpailu

Kevät tulee ja vauhti kiihtyy, vaikka aurinkoa ei tänään nähtykkään.  Sumuisassa kelissä nopein oli Jouni Holappa, joka alitti jälleen 27 minuutin rajan.  Jounin tähtäimessä tälle keväälle on Tervamaratonilla 2:30 alitus, jolloin oma ennätys paranisi kuutisen minuuttia.  Päätöstä ei kuitenkaan ole vielä tehty osallistuuko Jouni puolikkaalle vai kokomatkalle.  Tämän päivän vaudilla kokomatka menisi 2:22 eli reilusti alle tuon 2:30 ”haamurajan”.

Ennäyksistä kun puhutaan nähtiin Heikki Tiirolta hattutemppu ja Heikin kaikkien aikojen parasta vauhtia Aseman8:lla.  Yleisen sarjan ns. ”Lahanaraja” (30min) on puhkaistu Heikin ennätysajalla 29:56.  Tällä vauhdilla aika maratonilla olisi n. 2h40min.  Voitolla Heikki varmisti Miehet yleisen sarjan kokonaiskisavoiton

Naisten sarjaa koristi Maria Virpi, joka iloksemme pikkutauon jälkeen palasi radalle. Sulalla kelillä vedetty ennätys säilyi, josta ei kuitenkaan voittoajalla 33:15 jääty kuin 0,6 s jokaista 100m kohden, mikä menee kyllä sula/lumi olosuhteiden piikkiin.  Tällä suorituksella Mariakin varmisti kokonaiskisa voiton.  Ex-hiihtäjä on nähty taas myös hiihtokilpailuissa, voidaanko kohta ottaa tuo ”ex” etuliite pois .  Maria kertoi jälkilöylyissä kevään hiihtotavoitteen olevan Taivalkosken SM-hiihdoissa huhtikuun alussa.

Aulis Kaasinen teki myös ”Hät trikin” eli kolme voittoa putkeen. Aulis paransi ennätystään nyt jo alle 34 minuutin, joka on poikien 60v. sarjassa kovaa valuuttaa. M60 sarjaa maailman maratooneilla hallinnut  Keminmaan Markus Hast joutuu nyt toteamaan että parempi lähtä kisaaman Hampurin maratonin voitosta kuin jäädä Auliksen kuritettavaksi huhtikuun Finaaliin. Markus on voittanut maraton matkoilla tänä vuonna jo mm. Madeiran maratonin sekä Botnian Hallimaratonin(puolikas).  Näin pojat 60-sarjan kokonaistilanne onkin kääntymässä Auliksen ja Esko Takalon väliseksi kamppailuksi ellei Hampurin maratoonia saada siirretyksi eri ajankohtaan, vitsailtiin maalissa.  Eskolla on sen verran hyvä etumatka että voittanee sarjan mikäli vain pääsee Finaaliin mukaan.

Vesa Savolainen varmisti M50 sarjan kokonaiskisa voiton 2. sijallaan.   Muita kokonaiskisa voittajia ovat jo.  M35 Jouni Holappa, M40 Arto Hiltula, M65 yli 10000 autoa myynyt Erkki Manninen, M70 Kauko Meriläinen,  MYL Heikki Tiiro, N35 Heli Vierto-Suorsa, N45 Mari Sipola, NYL Maria Virpi.

Tapahtuman kuva satoa löytyy osoitteesta.  https://www.aseman8.com/kuvat/kausi2016/osa5/

Vastaa