Aseman8 – 2. Osakilpailu, kausi 2017

Keli oli kaunis aurinkoinen talvisää.  Pakkasta keskimäärin vain 10 astetta ja tuulta ei nimeksikkään. Suosittelimme ”nastarenkaita”, mutta pito oli loistava myös ”kitkoilla”.  Selvästi hyvä juoksupäivä, vaikka arveltiin pakkasen vähän hidastaneen tahtia.

Lähtöviivalle ilmeistyi ennätykselliset 27 juoksijaa, mukaan saatiin myös reittiennätyksen haltija Jouni Holoppa.  Jouni selätti pahimmat selkävaivat, mutta joutuu vielä ajelee ns. puolikaasulla.  SB eli kauden kärkiaika kirjataan nyt Jounille ajalla 29.46, joka on useamman minuutin reittiennätyksestä em. syistä johtuen.  Jouni juoksee sarjassa M35 (vai pääseekö jo M40 sarjaan)?

Yleiset miehet kuittasi Kyösti Kujala ajalla 30.20.  Ensimmäisen osakilpailun voittaja Heikki Tiiro oli toinen ajalla 30.31. Heikillä on tulossa hyvä kausi kun verrataan vuoden takaisia aikoja.   Suunnistaja taustainen Juho Hiltunen pääsee vielä nuorempiinkin sarjoihin, mutta ilmoittautui rohkeasti  haastamaan yleisen sarjan konkareita.  Juhon PB kirjataan ajalla 34.32.

Naisten sarjaa saatiin sekä uusi iloinen juoksija että kauden kärkiaika SB.  Lotta Savola kävi viime kesän Englannissa treenaamassa/kisailemassa ja nyt kirjautti naisten kauden kärkiajan 35.49.  Vielä keväällä puoliso Mikko Kiuttu oli parempi, mutta nyt tuli takkiin toista minuuttia.  Odotettavissa tiukkoja kisoja ”tiskivuoroista”, eikö se ole niin että parempi ei tiskaa.

Suurin sarja oli M50, jota dominoi Alatornion Hannu Laurila.  Hannu mahtui taas kärki kolmikkoon ollen kolmanneksi nopein.  Pojat 60 sarjaa on hallinnut viime kevään jälkeen Esko Takalo.  Maalissa ihmeteltiin, jotta löytyyköhän jotain käärmekeittoa tai ”huulirasvaa”, jonka avulla Esko vielä taltutetaan.

Ikänaisiinkin saatiin jo kisanmakua sarjoihin N50 ja N55, joissa hurjinta vauhtia piti Kaarina Kauppinen ajalla 37.22.  Olipa iloinen ja kaunis päivä.