2018 – Finaaleissa 21.4. mentiin kovaa, ennätykset paukkuivat

Markku Nikkanen teki uuden reittiennätyksen. 25.21

Uusi reittiennätys on syntynyt.  Päivän miesten Yleisen sarjan voittaja, Markku Nikkanen tykitti uudeksi reittiennätykseksi 25.21, vanha Jouni Holapan nimissä ollut ennätys parani n. 13 sekuntia.  ”hiekka hidasti pikkaisen” Nikkanen tuumaili maalissa.  Miesten yleisensarjan Kokonaiskilpailun voiton vei toisen kerran peräkkäin Iin Yrityksen Heikki Tiiro, pistein 542.  Heikki osallistui kaikkiin 6-osakilpailuun.   Nikkanen oli kokonaiskilpailussa neljäs voittaen kaikki 3-osakilpailua, joihin osallistui.

Miesten Yleisensarjan kokonaiskilpailun voittaja Heikki Tiiro nro1 ja M50 sarjan voittaja Hannu Laurila tiukassa loppukirikamppailussa.

Pisteet lasketaan sovelletulla rankikaavalla, jossa voittaja saa aina 100-pistettä ja pisteet tippuu ajan ja sijoituksen suhteessa.  Heikki osallistui kaikkiin 6-osakilpailuun.

Marjo Vesala kovassa loppukirissä.

Naistensarjan finaalin ja kokonaiskilpailun voiton vei aina niin iloinen Kuivasjärven Auran Marjo Vesala.  Marjon kanssa ei moni haluaisi loppukiriin, vauhti loppusuoralla oli yksi päivän kovimmista ellei kovin.

Aarre Paukkeri M14, juoksi ikäluokassaan erittäin kovan ajan 28.44. Veteraanien tuore 5km maastojuoksun Euroopan mestari Jukka Kauppila seuraa perässä. Ilmassa on historian lehtien havinaa, tästä kaksikosta kuullaan vielä.

Nuorten sarjoissa on ollut osanottaja pulaa.  Nyt nähtiin M14 sarjassa sellaista vauhtia, jotta pistäkääpä nimi Aarre Paukkeri, Limingan Niittomiehistä mieleen.  Aarre piti päivän neljänneksi kovinta vauhtia juosten ajan 28.44.  Aika on erittäin kova ikäisekseen ns. maailman luokkaa.  Aseman8 porukka liittyi samantien Aarren Fan Clubiin, seuraamme Aarnen otatuksia mielenkiinnolla.

Aarre otti kovan päänahan Jukka Kauppiselta, joka voitti M60 sarjan maastojuoksun Euroopanmestaruuden pariviikkoa sitten Espaniassa.  Jukka kertoi olevansa hyvässä kunnossa, pikku vaivoista huolimatta. Jukka juoksi tänään kiihdyttäen, alku kolmanneksen vähän varovaisesti  ja sitten pikkuhiljaa vauhtia kirraten.  Jukan aika tänään oli 28.49, joka oli hyvä indikaattori tulevia arvokisoja varten tänä vuonna.

Osanottajamäärässäkin saatiin uusi ennätys 35-osallistujalla.