6. Kauden Finaali 13.4.2019

6. kauden Finaalit juostiin upeassa kevät säässä.  Matkaan lähti 23 juoksijaa.  Ensikertailainen M45-sarjan Hannu Niemelä piti kovinta vauhtia. Hannun PB,SB on nyt 28:23.8. Hannun poika Paavo Niemelä hurjasteli H14 sarjan ennätykseksi 33:10.5, joka on varsin kova tässä ikäluokassa.

Miesten Yleisessä kaikki osakilpailut juossut ja kokonaiskisan voittanut Heikki Tiiro, joutui taipumaan ensimmäisen kerran Janne Eskeliselle. Janne alitti 30 min ns. ”lahanarajan” voittoajalla 29:49.8 (PB).

Miehet 18 sarjassa tehtii kovaa tuloskehitystä.  Sarjan voittanut Juho Hiltunen paransi kauden aikana ennätystään lähes 5 min.  Juhon päivän voittoaika on jo kohtuullisen hyvä 30:40.2.  Juho pystyy vielä muutaman kerran tiputtaa n. minuutin/kisa ennätyksestään, vaikka helppoa se ei enää ole.

N40 sarjan ilopilleri Heli Vierto-Suorsa tuli Onkamolta juosten 8:lle.  Alkuverryttelyksi reipas 10 km.  Heli voitti sarjansa Finaalissa ja kokonaiskilpailun.  Helin juoksu-urasta voisi jo kirjoittaa kirjan, niin huikea se on ollut.  Muutama vuosi sitten Heli ilmestyi Aseman8:lle ja 300m juoksu teki tiukkaa. Viime kesänä meni jo 100 km polkujuoksu.  Seuraava etappi on Ylläksen 160 km ultrajuoksu.  Hattu nousee kasin kierrättäjiltä.

N55 kokonaiskisan vei Kariina Kauppinen ja M55 kokonaiskisan voitto meni kaikki osakilpailut juosseelle Vesa Savolaiselle.  Taisto Puurunen oli miesten  nopein Finaalissa.

Varttuneita Poikia M70 dominoinut Kauko Meriläinen vei sarjan kokonaiskilpailun, mutta viimeisen kisan voitti Erkki Manninen kovalla ajalla 39:20.2.  Erkki lämpenee kisakuntoon kevät auringon myötä.

Kausi on paketissa ja syksyllä jatketaan.  Numerot uudistuvat ensikaudeksi. Vanhan numeron voi varata itselleen niin halutessaan.  Se tapahtuu uuden ilmoittautumisjärjestelmän avauduttua(toinen uudistus).  Järjestelmän kautta voi osanoton maksaa omalla pankkiyhteydellä viitemaksuna.