3-Osakilpailu taputeltu

Aseman8:n 3-osakilpailu 2016  juostiin la 16.01.2016.  Pakkasta oli ainoastaan rapiat 10 astetta.

Uusia nimiä ja sarjoja saatiin Aseman8:n listoille.  mm. Hiihtäjä lupaus Maria Hiivala pinkaisi Naiset 20-sarjaan pohjat. Valmentaja Veli-Matti Niskanen oli ”määrännyt” Marian vauhtikestävyys lenkille.  Hiihtämiseen verrattuna juoksussa ei ole helpottavia alamäki osuuksia, niitä olisi saanut Marjan mielestä olla muutamassa kohden.  Toppatakkiosastolla mietittiin onkohan hiihto enää edes kestävyyslaji, kun matkat on vajaasta 10 minuutista puoleen tuntiin ja välillä on huiliosuuksia.  Lopputulema oli että on se ja 8 km tasavauhtinen rypistys palvelee erinomaisesti hiihtoa ja kasvattaa vauhtikestävyyttä, sitkeyttä ja vääntöä.   Ikäneidoissa Kuivasjärven tyttöjen kauden avaus oli suksee, Merja Santaniemi(ex. reittiennätys nainen) ja uusi kasvo Tuija Koskinen ottivat  piikkipaikat.

Ronkaisen veljekset korkkasivat myös kauden ja otatus päättyi tällä kertaa isoveljen Tuomaksen selvään voittoon.  Ilmeisesti Ultramatkat on vieneet nopeutta Markukselta.   Toinen Ultrajuoksia Leskelän Jyrki kertoi ennen lähtöä, että viime vuonna hän oli tehnyt ainoastaan yhden vetoharjoituksen, osallistui puolimaratoonille.  Mikähän 8km lenkki on Jyrkin termistössä?

Ennätyksistä jäätiin pääsääntöisesti reilusti, paitsi Takalon Esko, joka paransi ennätystä ja Tiiron Heikki joka lupaile jo huhtikuulle miesten ”lahana”-rajan alitusta (alle 30min).  Heikille Kujalan Kyöstin päänahka oli ns. kovaa valuuttaa.   Toppatakki osastolla arveltiin ensi, jotta liekkö kinkku ja suklaa maistunut kiitettävästi koko porukalle.  Osatotuus löytynee tienpinnassa olleesta pienestä lumikerroksesta, joka ns. suttas tassujen alla.  Päivän nopein, M35 sarjan voittaja Jouni Holappa arveli lumen hidastastaneen vähintään 1min. Tämä on helppo uskoa kun Jounin meno oli rentoa ja vauhdikkaan näköistä, mutta kello ei tykännyt.  8km:llä  60 sekuntia on 7,5 sekuntia/km, joka puolestaan on vajaa 0.1 sekuntia sataa metriä kohden –> helposti tuo lumi hidasti jopa 2 min, riippuen tyylistä ja tekniikasta.

Ikäpojissa M60 Aulis Kaasinen nappasi Cup-johdon säilyttäneeltä Markus Hastilta päänahan.

”Hät trikin”, 3-peräkkäistä voittoa Holapan ja Hiltulan lisäksi teki myös uuden sponsorin saanut Kauko Meriläinen.

Uudet kilometritolpat saivat kiitosta vaikka kaikki ei niitä ollut huomannutkaan.

Tapahtumasta on taas runsaasti kuvia, joista parhaat löytyvät alla olevasta linkistä(kuvia saa osallistujat käyttää vapaasti omissa blokeissaan). Isompi kokoisia kuvia voi tarvittaessa pyytää kuvaajalta.

https://www.aseman8.com/kuvat/kausi2016/3osa/index.html

Vastaa