5. Osakilpailu

Kemakilta oltiin lähetty tällä kertaa oikein joukolla.  Kasin eka kertalainen Juha Liljamo oli kuullut ettei KeMaKin porukkaa kuulema käy Aseman8:lla.  Nyt kävi ja otettiin todisteeksi oikein ryhmä kuva. Hiltulan Arto on ollut jo pitkään ns. vakio asiakas.

Kuningas on selkä (is back) på Finiliska. Kauden kärki kirjataan Jouni Holapalle aikaan 27:36. Parannusta edelliseen kertaan 51 sekuntia. ”Muuten oli hyvät olosuhteet, mutta tenttutie oli liukas. Olis tullut kova tulos jos sekin olis ollut pitävä”, Jouni tuumas. Pohdiskeltiin että olisko ollut Nastarenkaiden paikka. Lievää hymyn karetta oli havaittavissa kun kunnosta raatattiin, se alkaa olemaa taas kova ja parempaa odotettavissa.

Miesten pääsarjassa Heikki Tiiro dominoin jälleen. Enää ei jäänyt loppukiriin vaan Heikki karkas jo Asemalla Kyösti Kujalalta. Kyöstiä ei helpottanut se että alla oli ”sliksit” kun siirryttiin jääpolanteiselle tenttutielle ja Heikillä oli ”nastarenkaan”. Pojat ihmettelivät miten Kyösti on Iin testijouksussa 10 km:lla aina Heikkiä kovempi, mutta täällä Aseman8:lla Heikki on kovempi. Voitot menevät ns. ristiin. Tulee vängällä mieleen legenda Seppo Keltamäen väite. ”En pääse 1 km alle 3min, mutta 3 km menee alle 9 min”, liekkö samaa Iiläistä ilmiötä. Matka pitenee ja vauhti kovenee.   Vielä nuoriin pääsevä Juho Hiltunen paranti sulalla kelillä juostua ennätystään.  Juhon ennätys on nyt 34.27, jokohan seuraavalla kerralla menee alle 34?

40-miehissä Arto Hiltulan kunto palautuu ja ajat paranee. Pera Pertti Haapamäki nappasi toisella kerralla yli 2min aikaa paremmaksi. Jotain muutakin on Haapamäellä tehty kun tikkaa heitelty.

45-miehissä nähtii kauden kärki. Ensikertalainen Ullavalainen Pasi Ala-Korpi pisti sarjan kärkiajaksi 31.11. Hyvän vastuksen antoi 50 sarjan voittaja Hannu Laurila, joka taipui loppukirssä ainoastaan 1s. Miehet 50-sarjassa oli ennätykselliset 6-osanottajaa.

50v-tytöissä Kati Kuivalainen parantaa reilusti ennätystään ja samalla sarjan kauden kärkeä, joka on nyt 38.51. 55v-tytöissä Kariina Kauppinen kaunisteli kauden kärkitulokseksi ja PB:ksi 36.54, joka ei enää ole hirveän paljon hiljempaa kuin naisten reittiennätyskään.

Pojat 60v on ollut aina tiukka. Tänäänkin kisa ratkesi vasta loppukirissä, jossa Aulis Kaasinen oli jälleen kunkku. Kauden kärki aikaa pitävä Esko Takalo taipui vasta loppukirissa ja ihmeteltiin missähän se Kemin kauhu Hastin Markus on kun ei viivalla näkyny ja Sipolan Mariakin kaipailittin tyttöjen sarjoissa.

Miehet 65-sarjassa nähtiin ehkä kovin parannus, kun Pekka Kuivalainen tykitti PB:n(Personal Best/oma ennätys) ja SB:n(Season Best/kauden kärki) aikaan 39:28. Edellinen ennätys parani noin puolitoista minuuttia .

Miehet 70-v Kauko Meriläinen on pitelemätön. Mannisen Erkki lähestyy, eroa oli enää 1.01, joka tekee ainoastaan vajaat 8 sekuntia kilometrille –> alle sekunnin sadalle metrille.

Mukana oli myös Elleri Maastopyörällä ja Yrittiahon Harri potkukelkalla(katso kuvat).  Harri toivoi, jotta eikö saatas oma ketkupolkalla sarja. Harri on ns. telakalla eikä voi/saa tällä hetkellä vielä juosta(vaimo kielsi), no kelkalla sitten 🙂  Hienoa liikunnan iloa ilmassa, kivun sallimissa rajoissa.

Kuvasatoa kisasta löytyy valikosta kuvat ja tästä suorastalinkistä