3. Aseman 8 – vaakalaudalla – päätös pe klo 20:00

Iiläisiä lainatakseen ”Directoraatti” kokoontuu illalla klo 18 tekemään päätöksen juostaanko vai eikö juosta.

Tilanne nyt

Tällä hetkelle tilanne on se että lämpötila on +4 ja juoksu reitti on vaarallisen liukas.   Ratamestari Jarmo Savilaako aamulla katsasti tilanteen ja venyi moneen otteeseen pitkään spakaatiin koiraansa tukeutuen, joka ei ole kovinkaan korkea.  Pyörätiet ovat erittäin huonossa kunnossa, Asemakylän tie on kalteva, jäässä ja Tenttutie eli viimeiset 3 km on polanteiset ja reunoista kalleellaan ja jäässä, ei hyvä ei.

Tällä hetkellä reitti soveltuisi paremmin retkiluisteluun ja siihenkin huonosti.

Hypoteesi  ts. valistunut arvaus olevasta ja tulevasta

Yöllä pitäs mennä pakkasen puolelle, mutta aamulla taas pitäs tulla heikosti lunta.   Sade loppuu perjantaina n. klo 16 ja kova tuuli kuivattaa pinnan.  Hiekka pitää olla kylevetty ennen jäätymistä.  Usein jäästä tulee näin nihkeä ja jos hiekkaa on mukana saattaa olla hyväkin.  Aamulla satava kevyt lumikerros taas on petollisen liukas muhkuraisen jään kanssa.

Päätös

Katsotaan pe. 3.1.  klo 18:00 onko tilanne hiekoituksella ja sulamisella olennaisesti muuttunut, jos ei niin A8:a ei terveydellisyys seikkojen vuoksi juosta kilpaa! PÄÄTÖS pe. 3.1. klo 20:00 mennessä.

Jos raskain mielin joudumme peruutukseen päätymään niin olemme kuitenkin paikalla, mutta aikoja ei oteta eikä pisteitä jaeta!!!  Tarjolla vertaistukea ja juttu seuraa.