2. Osakilpailu 13.11.2021 – …vauhti kiihtyy

Kelit oli ihan kesäiset, sortsikelit.  Päivän/kauden kovinta vauhtia piti Limingan Niittomiesten Simeon Rissanen (99), joka katsomon kauhuksi veti sortseissa ja teepaidassa  ”kuuleman” mukaan aivan järjetöntä vauhtia, ehkä juuri siksi.  Kauden keula-aika ja Simeonin PB kirjataan numeroin 26.58.  Aika jäi päivän 2. Juha Nikkasen(110) reittiennätyksestä n. 40s.

Tiet oli jäässä, mutta aika hyvin hiekotettu –> ennen lähtöä arveltiin, että naisten pääsarjassa juokseva maajoukkue suunnistaja Anna Haataja saattaa tulla keulilla ja naisten reitti ennätys on vaarassa jäisestä tiestä huolimatta.  Naisten kauden keula ja Annan (90) PB on nyt 30:45, ainostaan 30 s. naisten reittiennätyksestä.  Anna edustaa suunnistuksessa SK-Pohjantähteä ja yleisurheilussa sekä näissä karkeloissa Oulun Pyrintöä.  Anna on kotoisin Rovaniemeltä (Ounasvaaran Hiihtoseura) ja on nuoresta iästään huolimatta keitetty jo monissa kansainvälissä liemissä.  Anna on suunnistavalle kansalle ns. tuttu TV:stä.

Miten olisi molempien ennätysten käynyt sulalla pinnalla… ehkä keväällä nähdään.

Erityismainintana vielä, Juho Hiltunen veti alle mies suunnistajien ”lahana-rajan”, nyt voi Juhoa kutsua ansaitusti kilpasuunnistajaksi, pieni huumorin kukka suupielessä.

Harri Yrttiaho ja Arto Kivimäki kisan jälkeen ”uinnin” ja saunan raikkaina.

Ensimmäistä kertaa Aseman8:n historiassa oli mukana Triatlon testikisa, jossa testatasimme North Sportin kavereiden toimesta miten Triatlon harjoituskisa toimisi samassa yhteydessä.  Kiitos puuhamies Arto Kivimäen ja A8:n juoksuistakin tutun Harri Yrittiahon saimme erinomaista ”dataa” mitä,missä ja miten homma onnistuu.  Ehkä otamme hiihdon talvella mukaan ”Duatloniin / Triatloniin”.

Aseman8 jää nyt ”massa”, eikäkö joulutauolle ja jatkuu 15. tammikuuta.   Iissä juostaan 27.11. ja vielä joulukuun 18. päivä tänä vuonna.